Σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια...

Σοκολατένια αβγά και λαγουδάκια...
Πριν από 200 χρόνια τα μόνα αυγά που υπήρχαν κατά την περίοδο του Πάσχα, αν και όμορφα διακοσμημένα, ήταν τα αληθινά. Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι ζαχαροπλάστες σκέφτηκαν ένα έξυπνο σχέδιο για να δημιουργήσουν μια εναλλακτική γλυκιά εκδοχή.

Τα εύσημα για τη δημιουργία των πρώτων σοκολατένιων αυγών κατέχουν οι παραγωγοί σοκολάτας στη Γαλλία και τη Γερμανία, αν και ήταν πολύ μαύρη και πικρή η σοκολάτα που παρήγαγαν τις πρώτες φορές. Η σοκολάτα ήταν τόσο ακριβή την εποχή εκείνη, που τα αυγά απολάμβαναν αποκλειστικά οι πλούσιοι. Τα πασχαλινά αυγά που ήταν διαθέσιμα ήταν επίσης αρκετά σκληρά, καθώς οι κατασκευαστές δεν είχαν βρει ακόμα έναν τρόπο να δίνουν εύκολα σχήμα στη σοκολάτα.

001 puzle

Το 1828, ο Ολλανδός εφευρέτης Van Houten εφηύρε ένα πιεστήριο που μπορούσε να διαχωρίσει αποτελεσματικά το βούτυρο κακάο που απαιτείται για την παραγωγή πιο απαλής σοκολάτας, στην οποία μπορούσαν να δώσουν σχήμα, από τους κόκκους κακάο. Στη συνέχεια, το 1866, οι αδερφοί Cadbury εισήγαγαν μια μέθοδο για την παραγωγή βουτύρου κακάο σε μεγάλες ποσότητες. Πλέον, μπορούσαν εύκολα να παράγουν μαζικά σοκολατένια αυγά, τα οποία ήταν κενά στο εσωτερικό, για να τα γεμίζουν με καραμελωμένα αμύγδαλα και γλυκά.

Η πώληση της σοκολάτας την περίοδο του Πάσχα έγινε μία πασχαλινή παράδοση όταν οι Cadbury εισήγαγαν τα αυγά σοκολάτας γάλακτος το 1905, τα οποία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή. Σήμερα, περίπου 80 εκατομμύρια αυγά πωλούνται κάθε Πάσχα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πιο απλά αυγά, όπως αυτά που είναι πιθανό να βρείτε σε σουπερμάρκετ με λαμπερή συσκευασία, έχουν συνήθως μία απλή εξωτερική εμφάνιση σαν φολίδες κροκόδειλου, μία τεχνική που εισήγαγε πρωτοποριακά ένας Γερμανός παραγωγός σοκολάτας για να καλύπτει τις ατέλειες. Ωστόσο, αν μπείτε σε ένα πολυτελές κατάστημα με σοκολάτες για να ψωνίσετε για το Πάσχα, θα δείτε πιθανώς μια περίτεχνα στολισμένη δημιουργία, με διακόσμηση σοκολάτας και αμυγδαλόπαστας.

Κείμενο της Hollie Jones

ΠΗΓΗ: https://artsandculture.google.com/theme/vgJSzYtXBMgYLQ