kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Καρμπονάρα η αυθεντική...

Το θέμα με την καρμπονάρα είναι να καταφέρουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών, το συγχρονισμό στο μαγείρεμα του κάθε συστατικού με τα άλλα.

Καρμπονάρα...
Για την παρασκευή της καρμπονάρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά είδη ζυμαρικού, όπως οι πένες, οι βίδες και οι ταλιατέλες, αλλά αφού πρόκειται για ιταλικό πιάτο, ας τηρήσουμε την παράδοση, χρησιμοποιώντας σπαγγέτι. Επιπλέον, η καρμπονάρα αν και συγκαταλέγεται στις συνταγές για ζυμαρικά, δεν είναι τα ζυμαρικά το βασικό συστατικό που την καθιστά τόσο δημοφιλή, αλλά η σάλτσα της.

Υλικά

  • 350 gr σπαγγέτι
  • 150 gr μπέικον
  • 100 gr τυρί πεκορίνο, τριμμένο
  • Μαύρο πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας
  • 4 κρόκους και 1 ολόκληρο αυγό

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπέικον σε μικρούς κύβους (εικόνα 1) το οποίο τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς την προσθήκη λαδιού) στη φωτιά και τους αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν (εικόνες 2 και 3). Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βήμα 2ο
Σε μία γαβάθα (εικόνες 4, 5 και 6) χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί καθώς και το μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε καλά (εικόνες 7 και 8) και προσθέτουμε το μπέικον (εικόνα 9).

Βήμα 4ο
Ελέγχουμε την κατσαρόλα μας και αν το νερό βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι(προσοχή γιατί το μπέικον και το τυρί είναι και αυτά αλμυρά) και τα σπαγγέτι (εικόνα 10). Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε μέσα στη γαβάθα (εικόνα 11) και τα ανακατεύουμε καλά (για να μην κόψει το αβγό) με την ήδη έτοιμη σάλτσα (εικόνα 12).

Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και, αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο τυρί ή μαύρο πιπέρι.