kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Κόσμος

Οι 10 χειρότερες συνήθειες επιβατών στα αεροπλάνα!

Στο Αεροπλάνο
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στα αεροδρόμια του Λονδίνου έφερε στο φως τις πιο ενοχλητικές και αγενείς συνήθειες των επιβατών στα αεροπλάνα. Η Daily mail παρουσιάζει σε γράφημα τις κακές συνήθειες των επιβατών...

Οι χειρότερες συνήθεις λοιπόν, με βάση το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι ενοχλούνται είναι:

63% – Η μεγάλη αλλαγή στην κλίση της πλάτης του καθίσματος που περιορίζει τον ελεύθερο χώρο του επιβάτη ο οποίος κάθεται από πίσω.

55% – Η τοποθέτηση των αγκώνων κατά μήκος όλου του μπράτσου της καρέκλας με αποτέλεσμα να μη μένει χώρος για τους διπλανούς.

53% – Η αγενής συμπεριφορά απέναντι στις αεροσυνοδούς και το πλήρωμα της καμπίνας.

Περισσότερα...

Σουβενίρ που τρώγονται...

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό εκτός από τις βόλτες στα αξιοθέατα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει συγκεκριμένα φαγητά και γλυκά που ναι μεν υπάρχουν αλλού αλλά εκεί είναι η πηγή της δημιουργίας τους και θα βρει κάποιος τα καλύτερα δείγματα. Από γλυκά και φαγητό μέχει μπαχαρικά και αλλαντικά, κάθε χώρα φημίζεται για τα δικά της γευστικά μυστικά που τρώγονται μετά μανίας...

Τούρκικα μπαχαρικά και γλυκά

souvenir pou trogontai 1
Στο ξακουστό παζάρι των μπαχαρικών θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πιπέρια, μπαχάρια, κύμινο, κανέλες, μοσχοκάρφια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ενώ μη φύγετε από εδώ χωρίς λουκούμια και μπακλαβάδες.

Περισσότερα...

Χάθηκε το 1/3 της καλλιεργήσιμης γης...

Καλλιεργήσιμη γη...Η διάβρωση και η ρύπανση του εδάφους έχουν οδηγήσει σε απώλεια του ενός τρίτου περίπου της καλλιεργήσιμης γης στον πλανήτη κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων, που παρουσιάσθηκαν στη σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα.

Η απώλεια αυτή δημιουργεί ανησυχίες, καθώς συνεχώς αυξάνει η ζήτηση για τρόφιμα διεθνώς. Υπολογίζεται ότι έως το 2050 η ανθρωπότητα θα πρέπει να καλλιεργεί 50% περισσότερα τρόφιμα για να θρέψει έναν πληθυσμό περίπου εννέα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Περίπου το 30% της ξηράς που δεν καλύπτεται από πάγους, χρησιμοποιείται για την κτηνοτροφία, αντί για τη γεωργία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας των φυτών Ντάνκαν Κάμερον, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», έκαναν λόγο για «καταστροφική» απώλεια εδάφους, η οποία γίνεται με ρυθμό που ξεπερνά τη δυνατότητα της φύσης να αντικαταστήσει το χαμένο έδαφος. Η διάβρωση λαμβάνει χώρα με ρυθμό έως 100 φορές μεγαλύτερο από τον φυσικό ρυθμό δημιουργίας νέου εδάφους. Χρειάζονται περίπου 500 χρόνια για να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα καλλιεργήσιμου εδάφους μόλις δυόμιση εκατοστών.

Περισσότερα...

Η γεωργία άλλαξε τα γονίδια των Ευρωπαίων

ΓεωργόςΗ εισαγωγή της γεωργίας στην Ευρώπη πριν από περίπου 8.500 χρόνια δεν άλλαξε απλώς τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, αλλά και τα ίδια τα γονίδιά τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε σε ανάλυση αρχαίου DNA.

Η μελέτη επιβεβαιώνει, επίσης, ότι οι πρώτοι γεωργοί της Ευρώπης ήλθαν από την αρχαία Ανατολία (σημερινή ανατολική Τουρκία).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή David Reich της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ (στην έρευνα συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής συνεργάτης του Ιωσήφ Λαζαρίδης), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανέλυσαν δείγματα DNA από 230 σκελετούς ανθρώπων ηλικίας, που πριν από 3.000 έως 8.500 χρόνια ζούσαν στην Ευρώπη, στην Ανατολία και στη Σιβηρία (για πρώτη φορά αναλύθηκε το DNA 26 ατόμων που προέρχονταν από την Ανατολική Μεσόγειο και την Ανατολία). Είναι η μεγαλύτερη ανάλυση αρχαίου γενετικού υλικού που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη.

Περισσότερα...

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 44 επισκέπτες και κανένα μέλος