kiosterakis.gr +

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ...

Μια απίστευτη ιστορία - Τυχαίοι Αριθμοί

Μπαλάκια του λόττο
Πριν αρκετά χρόνια (ήμουν φοιτητής) μου ζητήθηκε από κάποιο γνωστό, ο οποίος ήταν συνταξιούχος καπετάνιος, να γράψουμε μαζί ένα Λόττο. Όταν ρώτησα το γιατί μου απάντησε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε εύκολα, μια που εγώ ξέρω καλά μαθηματικά.

Εγώ γέλασα αφού η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος στο Λόττο γράφοντας μόνο μια στήλη είναι, 1 στις 13.983.816, όσοι δηλαδή και οι συνδυασμοί 49 ανά 6. Εκείνος όμως δεν έδειξε να με πιστεύει και έτσι του είπα την παρακάτω ιστορία:

Κάποτε είχα πάει με το αεροπλάνο σε μια πόλη του εξωτερικού για να επισκεφτώ ένα φίλο που σπούδαζε εκεί. Η πόλη αυτή είχε 14 εκατομμύρια κατοίκους.

Κατέβηκα από το αεροπλάνο πήρα τις αποσκευές μου και μπήκα σε ένα ταξί. Όταν ο οδηγός με ρώτησε που ήθελα να πάω αντιλήφθηκα ότι δεν κρατούσα μαζί μου τη διεύθυνση του φίλου μου. Δεν ανησύχησα όμως και του είπα ότι θα ήθελα να κάνω μια βόλτα στους δρόμους της πόλης. Κάποια στιγμή βαρέθηκα και του ζήτησα να σταματήσει. Τον πλήρωσα και κατέβηκα από το αυτοκίνητο.

001 puzle

Κρατώντας τις αποσκευές μου έκανα μια μικρή βόλτα. Γρήγορα όμως κουράστηκα και μπήκα σε μία πολυκατοικία. Στο ασανσέρ παρατήρησα ότι υπήρχαν 15 όροφοι, εγώ έκλεισα τα μάτια και πάτησα ένα πλήκτρο στην τύχη. Όταν σταμάτησα να ανεβαίνω βγήκα και χτύπησα το κουδούνι ενός διαμερίσματος. Περίμενα λίγο ώσπου άκουσα βήματα από μέσα και η πόρτα άνοιξε. Ο κύριος που μου άνοιξε με υποδέχτηκε με χαρά, δεν άργησες καθόλου μου είπε. Ήταν ο φίλος μου ο φοιτητής ο οποίος με οδήγησε στο σαλόνι όπου καθίσαμε αναπαυτικά και αρχίσαμε τη συζήτηση!

Όταν τελείωσα την διήγηση της ιστορίας ρώτησα τον καπετάνιο:
- Πως σου φαίνεται φίλε μου η περιπέτειά μου;
- Είμαι σίγουρος ότι η ιστορία αυτή είναι αδύνατο να συμβεί, μου απαντάει εκείνος.
- Ε! μα αυτό σου λέω και εγώ καπετάνιε. Να κερδίσουμε στο Λόττο είναι σχεδόν αδύνατο...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πάντως καπετάνιε, καλέ μου φίλε, αν ακόμα γράφεις Λόττο έφτιαξα ειδικά για σένα μια μικρή ρουτίνα που δίνει τυχαίους αριθμούς από το 1 έως το 49. Αν θέλεις δοκίμασέ την!